Rabarberu plātsmaize
26. June, 2019
Rabarberi ir perfekti! Kūkās, Pavlovās, desertos un, protams, plātsmaizē. To saldskābā garša pufīgā biskvītā vai gaisīgā zemeņu krēmā ir labākais salikums sezonā.
Rīki
Putojamā slotiņa
- Panna cepšanai
Sastāvdaļas
MĪKLA
270 g cukurs
300 g kefīrs
400 g milti
3 lielas olas
210 g izkausēts sviests
1 tējkarote dzeramā soda
rabarberi
GARNĒJUMS
250 g skābais krējums 25%
220 g cukurs
40 g milti
1 liela ola
Pagatavošana
Ar putojamo slotiņu sajauc olas un cukuru līdz masa ir viegli gaisīga un gaiša. Pievieno klāt sviestu un kefīru, sajauc.
Pa daļām pievieno izsijātus miltus ar sodu.
Masu liek pannā - 24x30 cm ar minimālo augstumu 5 cm un vienmērīgi izlīdzina. Panna pirms tam ir jāizklāj ar cepampapīru.
Dāsni uzber nomizotus, sagrieztus rabarberus, daļējie iespiežot tos mīklā.
Gatavo garnējumu - sajauc olas, cukuru un krējumu līdz vienmērīgai konsistencei, pievieno izsijātus miltus un lej pāri rabarberiem.
Plātsmaizi liek cepties 170-175°C. Cepšanas laiks ir 35-50 min, atkarīgs no krāsns veida un jaudas. Pēdējo reizi šo plātsmaizi cepu 20 gadus vecā gāzes cepeškrāsnī bez ventilācijas un mans cepšanas laiks aizņēma 45 min, jaunākai krāsnij cepšanas laiks būs mazāks, galvenais, lai rabarberi ir mīksti.
Pasniedz atdzesētu!