SALDĀ DESA

SALDĀ DESA

Vecajai, labajai šokolādes desai piemīt bērnības garša, tāpēc tā var kļūt par pavisam īpašu gardumu svētkos.

Rīki

  • Pārtikas plēve

  • Katliņš

Sastāvdaļas

230 g gaišie smilšu mīklas cepumi, var izmantot Selgas
270 g marmelāde - dažādās krāsās
260 g sviests
120 g pūdercukurs
120 g augstas kvalitātes kakao pulveris - tauku saturs vismaz 17%
2 olu dzeltenumi

Pagatavošana

Bļodā sadrupina cepumus- gan smalkākos, gan lielākos gabaliņos.
Sagriež marmelādi un pievieno cepumiem.
Katliņā izkausē sviestu, pievieno viegli sakultus olu dzeltenumus un uzsilda, bet neuzvāra. Kopā izsijā pūdercukuru un kakao pulveri, pievieno olu - sviesta masai. Nedaudz pasilda (dažas sekundes) un liek klāt cepumu marmelādes masai.
Man patīk bagāts pildījums, tādēļ klāt iesaku pielikt 100 g sadrupinātus karamelizētus pekanriekstus .
Gatavo masu ietin pārtikas plēvē un liek pa nakti ledusskapī.
Nākamajā dienā dekorē ar kakao pulveri un griež šķēlēs.

SALDĀ DESA
blog comments powered by Disqus