Rabarberu plātsmaize jeb fine dining laukos

Rabarberu plātsmaize jeb fine dining laukos

Rabarberi ir perfekti! Kūkās, Pavlovās, desertos un, protams, plātsmaizē. To saldskābā garša pufīgā biskvītā vai gaisīgā zemeņu krēmā ir labākais salikums vasarā.

Rīki

  • Putojamā slotiņa

  • Panna cepšanai

Sastāvdaļas

MĪKLA
200 g cukurs
300 g kefīrs
400 g milti
3 lielas olas
210 g izkausēts sviests
1 tējkarote dzeramā soda
rabarberi

GARNĒJUMS
250 g skābais krējums 25%
100 g cukurs
40 g milti
1 liela ola

Pagatavošana

Ar putojamo slotiņu sajauc olas un cukuru līdz masa ir palikusi nedaudz gaišāka un gaisīgāka. Pievieno klāt sviestu un kefīru, sajauc.

Rabarberu plātsmaize jeb fine dining laukos

Pa daļām pievieno izsijātus miltus ar sodu.

Rabarberu plātsmaize jeb fine dining laukos
Rabarberu plātsmaize jeb fine dining laukos

Masu liek pannā - 24x30 cm ar minimālo augstumu 5 cm un vienmērīgi izlīdzina. Panna pirms tam ir jāizklāj ar cepampapīru.

Rabarberu plātsmaize jeb fine dining laukos
Rabarberu plātsmaize jeb fine dining laukos

Dāsni uzber nomizotus, sagrieztus rabarberus, daļējie iespiežot tos mīklā.

Rabarberu plātsmaize jeb fine dining laukos

Gatavo garnējumu - sajauc olas, cukuru un krējumu līdz vienmērīgai konsistencei, pievieno izsijātus miltus un lej pāri rabarberiem.

Rabarberu plātsmaize jeb fine dining laukos
Rabarberu plātsmaize jeb fine dining laukos
Rabarberu plātsmaize jeb fine dining laukos

Plātsmaizi liek cepties 170-175°C. Cepšanas laiks ir 35-50 min, atkarīgs no krāsns veida un jaudas. Pēdējo reizi šo plātsmaizi cepu 20 gadus vecā gāzes cepeškrāsnī bez ventilācijas un mans cepšanas laiks aizņēma 45 min, jaunākai krāsnij cepšanas laiks būs mazāks, galvenais, lai rabarberi ir mīksti.
Pasniedz atdzesētu!

Rabarberu plātsmaize jeb fine dining laukos
blog comments powered by Disqus