Brulē

Brulē

Aromātisks, krēmīgs un ar trauslu, kraukšķīgu karameles kārtiņu.

Rīki

  • Karstumizturīgi trauki

  • Termometrs
  • Katliņš
  • Deglis

Sastāvdaļas

1 l saldais krējums
2 vaniļas pākstis (neaizstāt ar ekstraktu vai vaniļas cukuru!)
130 g cukurs
10 olu dzeltenumi

Pagatavošana

Brulē

Maisot katliņā karsē saldo krējumu, vaniļu un cukuru līdz 70°C.

Brulē

Ar putojamo slotiņu sajauc olu dzeltenumus, bet neuzputo.

Brulē

Maisot ielej olu dzeltenumus karstajā masā un noņem no uguns. Pārliecinās, ka masa ir kārtīgi sajaukusies un pilda traukos. Vienā traukā lej 100 - 200 g (atkarīgs no tā vai tie ir mazie Brulē trauciņi vai zupas šķīvji). Galvenais ir izvairīties no pārāk plānas Brulē kārtas. Pildot masu traukos, tā ir vairākas reizes viegli jāsajauc, lai vaniļas sēkliņas vienmērīgi izkārtotos masā, nevis paliktu trauka dibenā.

Brulē

Uzkarsē cepeškrāsni 90-100°C karstu un liek cepties Brulē 45 - 55 min. Ja Brulē cepšanai tiek izmantoti šaurāki, bet dziļāki trauki, būs ilgāks cepšanas laiks, ja trauki būs lēzeni, jācep 45 min., tā pat ir jāseko līdzi krāsns stiprumam. Brulē gatavību nosaka pakratot trauciņu, masai ir jābūt atsperīgai un elastīgai, ne cietai un ne šķidrai. Masa vēl savilksies, kad tā atdzisīs.

Kad Brulē ir gatavs, to izņem no krāsns, atdzesē istabas temperatūrā un tikai tad liek ledusskapī. Svarīgi ir pasniegt aukstu desertu, tad garša un tekstūra ir vislabākā.
Pirms pasniegšanas, desertam uzber ēdamkaroti cukura un, trauku grozot rokās, nodedzina cukuru ar degli līdz vēlamajai karameles krāsai. Cukurs ir jānodedzina ātri, lai neuzkarsētu desertu.

Brulē

Dekorē ar ogām, labi piestāvēs mango sorberta bumbiņa.

Brulē

Nedrīkst uzglabāt ledusskapī vai kur citur jau nodedzinātus Brulē, tas ir jādara īsi pirms pasniegšanas.

blog comments powered by Disqus