NEITRĀLĀ GLAZŪRA

NEITRĀLĀ GLAZŪRA

Lai ogas uz desertiem žilbinoši spīd!

Rīki

  • Termometrs

  • Katliņš

Sastāvdaļas

500 g ūdens
300 g cukurs
23 g pektīns NH
12 g citrona sula

Pagatavošana

Neitrālā glazūra bieži tiek izmantota, lai pagatavotu košās un krāsainās spoguļglazūras, ar kurām tiek glazētas musa kūkas vai eklēri. Tā vietā lai pirktu lielu dārgu iepakojumu specializētos veikalos, aicinu to ērti pagatavot mājas apstākļos.
Pati šo glazūru izmantoju ogām un augļiem ar kuriem dekorēju tartes un kūkas.

NEITRĀLĀ GLAZŪRA

Sajauc cukuru ar pektīnu.
Katliņā uzsilda ūdeni līdz 30-40°C. Ja ūdens būs karstāks, pektīns saies kunkuļos.

NEITRĀLĀ GLAZŪRA

Plānā strūklā, aktīvi maisot, pievieno ūdenim cukuru ar pektīnu un uzvāra, pievieno citrona sulu, turpina vārīt 1-2 min.

NEITRĀLĀ GLAZŪRA

Gatavo masu uzreiz pārliek traukā un pārklāj ar pārtikas plēvi kontaktā. Liek ledusskapī sastingt.
Ja glazūru izmanto ogām, pirms garnēšanas to uzsilda mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.

NEITRĀLĀ GLAZŪRA
blog comments powered by Disqus