lemon curd

lemon curd

Klasisks vārītais citronu krēms tartēm vai kūku pildījumiem. Var aizstāt ar jebkuru citu skābu sulu, piemēram, smiltsērkšķu, laima, kalamansi u.t.t.

Rīki

  • Katliņš

  • Sietiņš
  • Blenderis, vislabāk emulsijas

Sastāvdaļas

170 ml citrona sula
1 citrona miziņa (ja izmanto citronus)
6 olu dzeltenumi
320 g cukurs
120 g sviests

Pagatavošana

Sulu, miziņu, olu dzeltenumus un cukuru sajauc neliela izmēra katliņā ar biezu dibenu.

lemon curd

Maisa bez lieliem pārtraukumiem un karsē uz vidēja izmēra liesmas, tā, lai viegli burbuļo. Gatavo līdz mikstūra sabiezē, kādas 6 – 8 min. kopš pirmajiem burbuļiem.
Kad masa ir sabiezējusi, to noņem no uguns un izkāš caur sietiņu. Krēmu ieliek šaurā, garā traukā, pievieno sviestu mazos gabaliņos, sablenderē ar emulsijas blenderi, tā lai atbrīvotos no burbuļiem masā.

lemon curd

Atdzesē istabas temperatūrā un liek ledusskapī uz nakti.

blog comments powered by Disqus