Garden Cakes

Blogs

Blogs ir paredzēts gan konditorejas entuziastam, gan vienkārši saldumu mīlim, tādēļ mans desertu klāsts ietver visdažādākās receptes, sākot no sarežģītākām musa kūkām līdz pavisam vienkāršiem desertiem. Visas receptes var pagatavot mājas apstākļos, bet dažām būs nepieciešams aprīkojums, kurš ne vienmēr ir atrodams virtuvē, tādēļ izvēlieties sev piemērotāko recepti un baudiet radīšanas prieku! Ceru, ka mani saldumu stāsti un padomi palīdzēs jūsu ikdienas gaitās!

Par mani

pastry is everything

Beidzot esmu sagaidījusi brīdi, kad Latvijā desertam sāk pievērst vajadzīgo uzmanību. Cilvēkus vairs nevar pārsteigt ar pavāru gatavotu Brulē vai sorbertu izlasi, jo pasaulē konditoreja attīstās līdzīgos tempos kā raķešu zinātne un Latvijai vajadzētu sekot līdzi. Pēdējos gados konditors ir nomainījis savu imidžu - tagad tie ir jauni, moderni, populāri un arī bagāti cilvēki, par ko man liels prieks.
Vēl gadus piecus atpakaļ es nezināju, ka būšu konditore, ja godīgi, es pat omleti nemācēju izcept.

Augstskolā studēju grafisko dizainu, kas bija loģisks turpinājums pieciem pavadītiem gadiem mākslas skolā. Likās, tas būs aizraujošs darbs, kurā radīšu skaistas lietas, bet sajūtu ziņā biju tālu no vēlamā gandarījuma par labi padarītu darbu. Radošo sajūtu meklējumos strādāju gan Itālijā, gan Austrālijā, daudz ceļoju, bet gandarījumu neguvu.

Atbraucu mājās un, lai izvēdinātu galvu, sāktu darboties ar rokām, izcepu savu pirmo kūku, tā bija burkānkūka. Toreiz aktīvi sevi meklēju - nodarbojos ar cigun, sportoju, izmēģināju jaunus hobijus, bet vislielāko gandarījumu sniedza virtuves darbi. Ar katru izcepto kūku sajutu, cik ļoti radošs un interesants process tas ir, sapratu, ka šī jaunā konditorejas pasaule ir milzīga un man tā jāiepazīst!

Šobrīd esmu šef-konditore: konsultēju restorānus, izveidoju desertu menu, mācos, eksperimentēju un mācu citus. Esmu absolūts nemiers, kā spridzeklis un cilvēks, kurš ir bez mazākās vēlmes sēdēt klusumā, tādēļ visu savu laiku, enerģiju un attieksmi veltu desertiem.

Savas zināšanas ieguvu pašmācības ceļā, bet esmu stažējusies arī Parīzē un mācījusies Kijevā un Maskavā. Gadā vairākas reizes apmeklēju pasaules mēroga konditorejas izstādes un meistarklases. Mani skolotāji no kuriem visvairāk esmu mācījusies, ir Karim Bourgi, Yann Couvreur, Emmanuel Hammon, Cedric Grolet un Antonio Bachour.